Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само половината американци възнамеряват да се ваксинират за Covid-19 според допитване, цитирано от "Гардиън". Повечето епидемиолози смятат, че за спирането на разпространението на вируса в САЩ ще е нужна ваксина или заразяване на 50-60 процента от населението. Анкетираните изразяват безпокойство от бързите темпове на разработване на ваксина срещу новия коронавирус. Рекордът за най-кратко разработване на изцяло нова ваксина е четири години, отбелязва "Гардиън".

"Броят на починалите от коронавируса в САЩ, най-високият в света, надхвърли 100 000 души", съобщава "Ню Йорк таймс".

Русия няма да включва в статистиката за заболеваемост и смъртност от новия коронавирус хора с положителен тест за Covid-19, но без симптоми. Това предвижда документ, публикуван вчера от здравното министерство в Москва, пише "Известия". Безсимптомните пациенти "на практика нямат Covid-19" и в случай на смъртен изход причината са други техни тежки заболявания, обясняват специалистите.

Граничната служба на Русия, въвела "безпрецедентни мерки",  фактически бе първата преграда по пътя на коронавируса към страната, заявява "Росийская газета" в статия по повод днешния Ден на граничаря, отбелязван във федерацията.

Испанската полиция е върнала във вторник българска гражданка, която пристигнала без уважителна причина на летището в Палма де Майорка, съобщава вестник "Диарио де Майорка".  Властите на Балеарските острови са съставили във вторник общо 39 акта за неспазване на ограниченията за придвижване, предприети за спиране на разпространението на коронавируса.

От днес в Северна Македония официално се премахва полицейският час, пише скопският вестник "Вечер". От днес също започват работа ресторантите и кафенетата на открито, но при спазване на прецизно утвърдени протоколи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени