Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социално предприемачество и финансова устойчивост в онлайн обучение

Снимка: Къщата на гражданските организации‎

До 11 юни се провежда „Пролетната обучителна програма“ на Къщата на гражданските организации. Програмата се организира от Български център за нестопанско право за трета поредна година, за да мотивира гражданските организации да бъдат по-можещи, знаещи, успешни и устойчиви. 

Темите са специално избрани заедно с участниците в програмата досега, за да отговорят най-добре на нуждите на организациите и да бъдат актуални и важни в динамично променящата се среда. Темите, които предстоят през юни, са свързани с финансова устойчивост, а последната за май, която ще се проведе тази вечер, е посветена на социалното предприемачество на правен език.

Предприемачите, които искат да създадат бизнес със социална мисия, трябва да са наясно с формата на организация на работата, да се отчита и бизнес ефектът, който трябва да се постигне, а не само каузата, каза пред Радио София Здрава Воденичарова от Българския център за нестопанско право. Тя уточни, че инициативата е насочена не само към граждански организации и читалища, но и към активни граждани, които имат интерес да повишават знанията и уменията си.

Още информация за обучителната програма можете да намерите в интервюто на Петя Зунгорлиева със Здрава Воденичарова. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна