Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният театър „Иван Вазов“ очаква зрители на две сцени от 10 юни

Народният театър „Иван Вазов“
Снимка: БГНЕС

Народният театър „Иван Вазов“ отново отваря врати на 10 юни - 81 дни след последното изиграно представление преди обявяването на извънредното положение.

Най-големият театрален институт вече е готов с програмата за летния сезон, с който и актьори, и зрители, ще се завърнат след дълго очакване у дома – на театралната сцена.

Любими спектакли от репертоара на театъра са включени в програмата за юни, като те ще се играят на Голяма сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и допустим капацитет от 30% зрителски места в залата. Освен спектаклите, театърът е подготвил и серия от вълнуващи всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи.

Срещите ще се провеждат от 10 юни всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Те ще са с начален час 21:30 часа.

Любими актьори като Валентин Ганев, Георги Мамалев, Валери Йорданов, Мария Стефанова, Деян Донков, Радина Кърджилова, Бойка Велкова, Мария Каварджикова , София Бобчева, Ева Тепавичарова, Стоян Пепеланов, Виктория Колева и Радина Боршош отново излизат на сцената със спектаклите „Пътят към Афродита“, „Контрабасът“, „Даскал“, „Бонбон“ „Караконджул“, „Разбираш ли ме правилно“ „Любовникът“, „Две“ с Бойка Велкова и „Три високи жени“.

Началният час на представленията на Голяма сцена е 19:00 часа, а билетите са в продажба от днес на двете каси на театъра и онлайн на сайта.

Сред палитрата от имена, които ще разкрият тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра в срещите „Зад театъра“, са Дарин и Деян Ангелови, Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин и други.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени