Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още два месеца валидност за винетките за синя и зелена зони в София, издадени преди 6-и май

Снимка: БГНЕС

Валидността на винетните стикери за синята и зелена зони в София, издадени преди 6-и май, се удължава с два месеца, реши Столичният общински съвет.

От 1-ви юни се възстановяват автобусните линии до Витоша.

Общината ще компенсира собствениците на автомобили, които живеят в зоните с платено паркиране в столицата, като удължи срока на винетните стикери с 2 месеца.

Решението засяга повече от 28 000 жители на София, част от които не можеха да ползват абонаментното си паркомясто, защото синята и зелената зони не работиха за периода 17 март - 6 май като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Компенсирани ще бъдат и част от фирмите, които са платили за служебен абонамент, като се освободят от такси за времето, в което зоните не са работили.

От 1 юни се възстановяват автобусните линии с номера 63 и 66 до парка Витоша, както и 103 до Бонсови поляни и 505 до парка "Врана" - решиха още общинските съветници.

Възобновява се и нормалното вечерно разписание на градския транспорт, като се отменя ограничението на работното време, въведено заради извънредното положение.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!