Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открито е първото в София пандемично автокино

| обновено на 29.05.20 в 16:18
Снимката е илюстративна
Снимка: Автокино Враца

Тази вечер ще бъде открито първото в София пандемично автокино. Началото ще даде българският филм "Завръщане" на режисьора Ники Илиев. Организаторите обещават зрителите да станат свидетели и на първия в столицата автоконцерт.

Откриването на пандемичното автокино е от 20:30 ч. на паркинга на един от големите магазини на бул. "Цариградско шосе". Специалният гост Ники Илиев ще разкаже и детайли от снимачната площадка на продукцията "Завръщане".

Идеята е хрумнала на Мая Иванова по време на двумесечната изолация заради коронавируса. И въпреки че социалният живот беше спрял, необходимостта на хората от култура не е стихнала, казва тя:

"Ние ще започнем с автоконцерт с жива музика, след което ще продължи със специалния ни гост Ники Илиев. И след това продължаваме с прожекцията на "Завръщане". Искаме просто да радваме хората по време на тази пандемична обстановка и да бъдат защитени."

Зрителите ще имат възможността да слушат на живо Мариям Мовсесян, Ася Андонова, Светослав Славков и Стенли Петров от „Магнито бенд“. Ася Андонова призна, че пандемичната обстановка не е отразила добре на артистите у нас.

Организацията по време на автоконцерта и проежекцията ще бъде съобразена с всички противоепидемични мерки. Храни и напитки ще могат да се взимат от специална количка, която ще бъде придвижвана от персонал, спазващ хигиенните изисквания. Организаторите ще съблюдават да няма пряк контакт между отделните гости, разказва организаторът Мая Иванова.

Въпреки че времето се очаква да бъде дъждовно, пандемичното автокино и автоконцерт ще се състоят с много изненади, категорична беше Мая Иванова. 

Амбицията на организаторите е автокиното да продължи през следващите три месеца, с идеята да стане постоянно.

Репортаж на Поли Начева в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна