Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са арестуваните заради схемата с нелегалния боклук

Снимка: БГНЕС

В късния следобед ще стане ясно на кои от шестимата задържани по разследването на спецпрокуратурата за престъпна схема за внос на опасни отпадъци, ще бъдат повдигнати обвинения.

Сред задържаните вчера е и заместник-министърът на околната среда Красимир Живков.

Какво се знае за останалите арестувани

Официално все още не е оповестено и кои са другите арестувани, но стана ясна длъжността на един от тях - бивш директор на екоинспекцията в Плевен.

Макар да няма официално потвърждение, изглежда сред останалите задържани са русенските бизнесмени Атанас и Пламен  Бобокови.

В четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева, описвайки престъпната схема за износ и преработка на опасен боклук, ръководена от Красимир Живков, разказа за облагодетелствала се рециклираща фабрика в Монтана за преработка на акумулатори.

Именно такъв е бизнесът в Монтана на двамата братя Бобокови, а че те са обект на разследване на практика призна PR-ът им Ани Александрова, която коментира пред медиите, че двамата са изненадани от действията на прокуратурата, нямат представа от какво са продиктувани те, но оказват пълно съдействие.

24-часовата мярка за задържане на шестимата изтича около 16 часа, когато и трябва да стане ясно ще има ли обвинения и продължаване на арестите им.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени