Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Избор на председател през септември, пленум - следващата седмица

| обновено на 30.05.20 в 20:12
Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември тази година, а 50-ият конгрес на партията - на 10 и 11 октомври  в Зала 1 на НДК.

Националният съвет на социалистите реши да се възстановят отчетно-изборната кампания и прекия избор на лидер.

Според решението кампанията може да започне от деня, след отпадането на забраната за организирани събирания на групи от над 10 лица.

До 16 август ще се проведат и несъстоялите се заседания на общите събрания на общинските и градските партийни организации.

Възможно е следващата седмица да бъде свикано присъствено заседание на Националния съвет на БСП, коментира за "Хоризонт" секретарят на парламентарната група на социалистите Филип Попов.  Той подчерта, че ще бъдат спазени всички противоепидемични изисквания за събирания на закрито:

"Заповедта на министъра е такава, че може да се заемат от 30 процента от капацитета на съответната зала. Ако има възможност такава зала да бъде осигурена, да може да се проведе Национален съвет, сигурен съм, че той ще се проведе. Няма пречка да не се проведе. Това всъщност е и част от решението на Бюрото, което, както казах, подписаха членовете на Националния съвет".

По- рано беше съобщено, че избора на лидер на БСП ще се проведе на 26-ти септември, а 50-ият конгрес на партията ще бъде на 10-ти и 11-ти октомври.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени