Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките хотелиери са предпазливи за отваряне на хотелите от 1 юни

Къмпингите в южната ни съседка, които отварят от понеделник, вече имат резервации за целия юни

На пристанище Пирея - 26 май 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само половината от целогодишните хотели в Гърция смятат да отворят от 1-ви юни, съобщиха от Съюза на хотелиерите в южната ни съседка. Собствениците  коментират, че при затворени граници и липса на резервации не е рентабилно да отворят от началото на идния месец. Наемат служители само на почасова работа.

Заетите в туризма в южната ни съседка очакват началото на туристическия сезон от 15 юни, когато се разрешават международните полети, за да добият поне първоначална представа за интереса на туристите да почиват това лято в Гърция.

Гръцкото правителство издаде разрешение за влизане в страната от средата на юни на туристи от 29 страни, но под забрана са четири държави, които са водещи за гръцкия туристически пазар - САЩ, Италия, Франция и Великобритания.

Очакванията са за туристи, които могат да влязат в страната с автомобили. Освен от балканските страни, хиляди туристи от Германия също предпочитат това лято да пристигнат с коли, показва информация от гръцките туристическите агенции.

Същевременно време къмпингите приемат резервации за месец юни и 90% от тях вече имат клиенти за първия месец от туристическия сезон.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!