Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ пита за параметрите на обществената поръчка за тръбопровода във Варненското езеро

Снимка: БГНЕС Архив

Какви са параметрите на обществената поръчка за изграждането на тръбопровода за отпадни води във Варненското езеро, по какви критерии е избрана гръцката фирма и защо се забавя проверката, свързана с действията в завод "Терем" във Варна - това са част от въпросите, които поставя партия АБВ.

Организацията ще отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация с цел изясняване на фактите относно целия проект - заяви във Варна лидерът Румен Петков. 

Той посочи, че своевременно в началото на туристическия сезон трябва да се направи необходимото, за да се убедят туристите, че плажовете и водата край тях са чисти, както показват пробите на РЗИ-Варна:
 
"Без детайлна проверка на предприятията, обществото не знае истината. Винаги ще виси въпросът, че ни лъжат. И затова аз настоявам, по най-бърз начин да бъде проверен заводът на "Терем". Ако това не се направи, ще остане впечатлението ,че обвръзката между министъра на отбраната и министъра на околната среда е твърде пряка и политическа - единият възпрепятства извършването на проверката поради политическа зависимост от другия".

Петков коментира във Варна и подпомагането от страна на държавата на зърнопроизводството и пълната липса на подкрепа за производството на зеленчуци и плодове. По повод идеята за създаване на държавна петролна компания, Румен Петков каза, че тогава би трябвало да се възстановят и веригата магазини "Нармаг" със стоки на определени от държавата цени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени