Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 заразени с Covid-19 във Васко да Гама

Снимка: Георги Цветков

От бразилския клуб Васко да Гама, разкриха за 16 положителни случая на коронавирус на свои футболисти – ден преди клубовете да подновят тренировки след двумесечна пауза.

Тимът от Рио де Жанейро заяви, че 16-те футболисти, от 43-а тествани, ще бъдат изолирани. Други трима са вече излекувани от заразата. „Това само доказва, че взимаме големи мерки, идентифицирайки инфекцията сред нашите спортисти възможно най-бързо. Това ни позволява да спрем разпространението на вируса“, се казва в клубно изявление.

Играчите в Рио де Жанейро ще получат разрешение да преминават физически тестове и индивидуални тренировъчни занимания от понеделник, но тренировките с контакт остават забранени. Други градове все още не са взели решение относно това кога техните клубове ще подновят пълноценни тренировки. 

Шампионатът на Бразилия бе спрян в средата на март. Страната има регистрирани 514 849 случая на заразата, като малко над 29 000 са починали – четвъртата най-висока смъртност в световен мащаб след САЩ, Великобритания и Италия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна