Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психолог и логопед консултират безплатно до 5 юни

Снимка: assistfoundation.eu

Родителите могат да прегледат безплатно децата си при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят по кабинети и поликлиники.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска.

От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee - водещата медицинска платформа за онлайн консултации в България, съобщиха организаторите.

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, посочва Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Според Преслава Биковска, част от причините за теми проблеми са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза - загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, посочва психологът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна