Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джоан Роулинг с интересна нова книга, посветена на истината

Снимка: theickabog.com

Британската писателка Джоан Роулинг, създала прочутата сага за Хари Потър, от 26 май до 10 юли ще публикува новата си книга "The Ickabog" на части, безплатно в уебсайта си.

Това е един дълго планиран проект, който Дж.К.Роулинг е обявила преди време, но отлагала във времето.Новата ѝ книга ще бъде издадена по-късно тази година, но Роулинг реши първо да я публикува онлайн, а да я четат "децата, които са принудени да останат вкъщи".

Първите две глави от новата книга на Джоан Роулинг "The Ickabog" вече са достъпни на сайта ѝ.

Въпреки че най-добрите детски илюстрации към нея ще бъдат избрани от съответните издателства във всяка страна, самата авторка покани всички родители и близки да споделят творенията на децата си в Twitter, като използват хаштаг #TheIckabog.

“Новата книга е по същество една политическа приказка, както я определя самата авторка. Първите глави вече са публикувани на сайта и разказват за част от персонажите””, разказва Ива Иванова, студентка по журналистика и редактор в сайта "Аз чета".

В първата глава читателите се запознават с крал Фред Безстрашни, а във втората част разбират какво е това нещо Ickabog, на което е кръстена книгата.През ноември 2020 г. книгата ще има премиера на английски език, като книгата ще излезе освен на хартиен носител, и в аудио, и в електронен вариант.

Историята на книгата се върти около темата за истината и злоупотребата с власт. Роулинг разказва, че не говори за политическата ситуация точно в момента, а засяга теми, които са универсални и засягат всяка една епоха и страна.

Какви ще са сюжетът, героите и каузата на самата книга, чуйте от разговора на Гергана Пейкова с Ива Иванова в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна