Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ Лайпциг се върна на трето място в Бундеслигата

Авторът на първия гол за РБ Лайпциг Патрик Шик (в черен екип) стреля към вратата на Кьолн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

РБ Лайпциг се завърна на третото място в германската Бундеслига, след като постигна победа с 4:2 над Кьолн като гост в последна среща от 29-ия кръг.

Домакините от Кьолн откриха резултата още в седмата минута чрез Джон Кордоба. При една от първите си опасни атаки в срещата Кьолн стигна до удар в гредата на вратата на Лайпциг, а Кордоба бе най-съобразителен и при добавката реализира за 1:0.

Гостите обаче не се стреснаха от ранното попадение и още до почивката обърнаха резултата в своя полза. Патрик Шик изравни за 1:1 с удар с глава в 20-ата минута, а в 38-мата Кристофър Нкунку реализира за 2:1 за гостите, останал очи в очи с вратаря на съперника.

В началото на второто полувреме паднаха останалите три гола. Тимо Вернер вкара в 50-ата минута 25-ия си шампионатен гол за сезона, но само пет минути по-късно французинът Антони Модест върна надеждите на Кьолн, намалявайки на 2:3 с много красив далечен удар.
Точка на спора в 57-мата минута сложи Дани Олмо. Испанецът стигна до топката на границата на наказателното поле след изпълнение на корнер и с елегантен удар вкара за 4:2.

С победата Лайпциг събра 58 точки, като изостава с две от втория Борусия (Дортмунд) и на десет от лидера Байерн. Кьолн е на 11-о място в класирането с 34 точки, но няма победа вече пет последователни кръга.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна