Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Telefonica Deutschland избра Ericsson за изграждане на своята основна 5G мрежа

Снимка: архив

Компанията за мобилни услуги Telefonica Deutschland ще изгради своята основна 5G мрежа в Германия, използвайки оборудване на Ericsson, като от фирмата заявиха, че заяви, че изборът на шведския доставчик ще гарантира сигурността на услугите ѝ от следващо поколение, съобщава Ройтерс.

Един от трите основни мобилен оператор в Германия премахва китайският технологичен гигант Huawei от своите мрежови ядра, но продължава да разчитат на китайския доставчик за по-малко чувствителните периферни мрежи за достъп до радио, което ще се разпространява посредсвом 5G трафик.

"Като мрежов оператор, обслужващ голямата част от мобилните клиенти в Германия, ние носим специална социална отговорност за гарантиране на сигурни мрежи“, заяви във вторник изпълнителният директор на Telefonica Deutschland Маркус Хаас.

През тази година Telefonica Deutschland ще изгради цялостна основна 5G мрежа с пълна съвместимост на облачни услуги в своята инфраструктура, което ще позволи на компанията да се справи с увеличаващия се обем на данни и да поддържа 5G функции като т.нар. "мрежови срезове" (network slicing) и edge computing (разпределена изчислителна парадигма, която приближава изчисленията и съхранението на данни до мястото, където е необходимо, за да подобри времето за реакция и да запази честотната лента).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени