Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортни легенди уважиха откриването на уникална фотоизложба

Откриването на изложбата.
Снимка: Sofia 2018




Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от "София - европейска столица на спорта" и БОК. 28 уникални снимки на изтъкнатия фоторепортер представят в градинката пред НДК част от най-паметните мигове и личности, оставили ярка следа в историята на българската столица. 

Сред присъстващите бяха великите спортни личности Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и др. 

Сред гостите блестяха и трите талантливи момичета - лица на "София - евростолица на спорта" Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които са посветени специални пана от изявите им като поведенчески модели и примери за подрастващите в инициативата.

В краткото си емоционално слово фотографът Иван Йочев благодари на всички гости за добрите думи и интереса към изложбата. "Професията на спортен фотограф ми даде възможност да бъда свидетел на част от ценните и незабравими мигове в историята на нацията. Благодаря на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, на БОК в лицето на Стефка Костадинова, на "София - европейска столица на спорта" и на моите работодатели, че имам възможността да представя своите творби днес пред вас," каза развълнуваният автор. 

Йочев с лекоатлетическите легенди Костадинова и Благоева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!