Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълнуващите пътешествия на Иван Панкев из екзотични кътчета

2
Родопите
Снимка: Иван Панкев (с негово съгласие)

За пръв път на български език излезе наръчникът „Как да остана жив” на Беър Грилс. Световноизвестният британски пътешественик и експерт по оцеляване издава редица от най-важните си съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. 

От малко вероятни обстоятелства, като затъване в плаващи пясъци, до на практика всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – „Как да остана жив” ни учи да посрещнем всеки риск. 

Какви опасности могат да крият екзотичните пътешествията разказа пред Радио София пътешественикът и фотограф Иван Панкев. Той бе категоричен, че едно от най-важните неща на пътешественика е добрият нож. И винаги носи в себе си такъв, благодарение на съветите именно на Беър Грилс. Друго важно нещо, което е научил от именития пътешественик, е, че е добре да си сложиш раницата в найлонова торба, независимо колко добра е нейната водоустойчивост.

Какви преживявания от пътуванията пази Иван Панкев в спомените си, кои са най-трудните му моменти и какво изостря вкуса за големи пътешествия - чуйте в интервюто на Александра Илиева. 

Иван Панкев


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна