Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха трима рецидивисти, малтретирали баба в Белозем

| обновено на 04.06.20 в 18:56

Заловени са тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем, която на 8 февруари беше малтретирана и ограбена в дома си. Ангел, Тодор и Атанас са от Белозем и са на 43, 38 и 27 години. 

Двама от тях са направили самопризнания и са съдействали на полицията. Открит е и ножът, с който е била заплашвана старицата, съобщи директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

И тримата са с множество присъди за кражби, допълни заместник окръжният прокурор Галин Гаврилов. За извършения от тях грабеж и за причиняване на средна телесна повреда ги очакват от 5 до 15 години затвор.

83-годишната Атанаска Филипова беше със счупен крак вследствие на нападението на тримата апаши.

„Сега тя е изписана от болница, в добро състояние, възстановява се вкъщи, като за нея се грижи синът ѝ. След този случай в селото има силно полицейско присъствие и оттогава няма инциденти“, съобщи кметицата на Белозем Виолета Петрова.

При среднощното нападение в дома ѝ през февруари крадците не намират пари у нея, но единият я заплашва с нож. Те задигат битови вещи, сред които мобилния ѝ телефон, малко бойлерче от мивката и микровълнова печка.

След инцидента лично главният прокурор Иван Гешев увери, че нападателите на възрастната жена ще бъдат разкрити. Те са задържани на 31 май, като сега са в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени