Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев ще присъства на подновяването на Първа лига

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети първия мач при подновяването на футболното първенство в Първа лига. Кралев ще бъде на трибуните за срещата между отборите на Локомотив (Пловдив) и Етър Велико Търново, която ще се играе утре от 18.45 часа на стадион "Локомотив".

Футболният шампионат беше прекъснат на 13 март заради епидемията от коронавирус. Професионалните отбори у нас имаха позволение да подновят тренировъчен процес от 15 май, след като министър Кралев утвърди предложената от Българския футболен съюз (БФС) Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол.

Спортният министър и екип на БФС, воден от и.д. президент на централата Михаил Касабов, проведоха разговор относно предстоящото подновяване на срещите от Първа лига. Беше обсъдено актуализирането на правилата и противоепидемичните мерки, които ще бъдат спазвани по време на мачовете.

На срещата Красен Кралев и Михаил Касабов решиха да разделят ангажиментите по посещението на първите два двубоя. Кралев ще бъде в Пловдив, защото с мача между местния Локомотив и Етър ще бъдат рестартирани спортните мероприятия със състезателен характер в България. Касабов ще изгледа на живо дербито между отборите на Левски и Лудогорец, което също ще се проведе на 5 юни в столицата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна