Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заразените с Covid-19 в Сърница станаха 14

| обновено на 05.06.20 в 09:36
Снимка: БГНЕС

Заразените с Covid-19 в Сърница станаха 14. Трима от тях са общински служители. Затворена е сградата на общинската администрация и детската градина. Ограничен е достъпът на граждани до всички общински сгради, препоръчва се ограничаване и на посещенията в джамиите.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев пристигна в Пазарджик, заради усложнената обстановка.

Предстои вземането на още проби, каза кметът на общината Неби Бозов:

"Прави се организация за още 50 теста на жени, които работят в предприятие в Доспат. По информация на РЗИ вчера са имали положителен тест на жена, работеща в това предприятие. Там работят над 200 жени, около 50 са от Сърница, като 7 от тях вече са дали първи симптоми. Затова и РЗИ-Смолян и РЗИ-Пазарджик правят тестове на всички жени, които работят в това предприятие. Сградата на Общинска администрация е затворена. Има 3 положителни теста на служители в общинска администрация. Тествани са всички служители, с оглед на това, да бъдат изолирани всички контактни лица. До следваща заповед общинска администрация ще работи електронно онлайн само за спешни случаи. Ще има видеоконферентна връзка с областния управител, представители на Националния кризисен щаб и аз ще участвам конферентно от община Сърница. Ще бъдат набелязани следващите мерки за справяне със заразата в община Сърница".

Противоепидемичните мерки в общината за засилени, каза кметът на общината Неби Бозов:

„Никой не може да каже как и от кой се е заразил. Общината няма да работи до понеделник, читалището няма да работи, пенсионерският клуб е затворен. Детските градини и те са затворени. Ограничили сме сбирките. Помолили сме, тъй като имаме и имами в кризисния щаб, да се спазват просто мерките за социална дистанция“.

Първият случай на Covid-19 в Сърница беше регистриран преди седмица. Възрастна жена там стана жертва на коронавируса. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна