Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха събитията на българските младежки посланици на НАТО

България е член на НАТО от 29 март 2004 година
Снимка: БГНЕС

Искам да науча повече за тази мащабна организация - мисии, операции, проекти, приоритети, взаимодействия, съюзниците и партньорите, както и за членството на България в НАТО.

Това заяви пред Радио София Павла Цветкова. Тя е студентка по право и заедно с Борислав Вълов (по журналистика) е сред избраните 16 млади хора, които ще бъдат младежки посланици на НАТО.

Двамата ще имат срещи с ученици в страната и ще ги информират какво представлява НАТО, "ще бъдем мост между младите хора и Алианса, да разрушим някои предразсъдъци в обществото", допълва Борислав Вълов.

По този начин студентите участват в национален проект, организиран от Атлантическия клуб в България и Младежкото евро-атлантическо дружество и осъществен с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на военно-защитната организация.

Програмата „Младежки посланици на НАТО“ се провежда за втора поредна година. Новоизбраните 16 младежки посланици ще имат възможността да участват в редица събития и дискусии и да посетят Щаб квартирата на НАТО в Брюксел.

Чуйте повече в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна