Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Концертите за бебоци" се завърнаха, за по-големите - скоро в парка

Снимка: Софийска опера и балет

На сцената на Софийската опера и балет се завърнаха “Концертите за бебоци.” Музикалното събитие е за деца от 0 до 3 години, а целта е от най-ранна възраст те да се приобщават към класическата музика. Чрез емоционални подходи на въздействие върху сетивата се търси стимулиране на умственото и емоционалното им израстване.

Юлия Кръстева е режисьор на детските спектакли в Операта. Пред Радио София тя не скри колко й липсва контактът с малката и най-чиста в реакциите си публика, припомняйки, че последната постановка е била преди много време - на 8 март.

Репертоарът, разбира се, е съобразен с възрастта на децата, а оркестърът е съвсем “мини” - цигулка, флейта, ударни и пиано. Децата се запознават с музикалните инструменти, слушат популярни детски песни и малки фрагменти на класически произведения. Продължителността е 50 минути, а по средата има “малък музикален релакс”. 

Родителите трябва да са спокойни за хигиенните условия, в които ще бъдат най-малките зрители. Има удобства и за полагане на всички необходими грижи за бебетата, увери Юлия Кръстева.

До 19 юни “Концерти за бебоци” ще се провеждат в залите на столичната опера, а след това започват представленията в парка с пет заглавия - “Вълшебната флейта”, “Мечо Пух”, “Червената щапчица”, “Веселите малчугани” и “Трите прасенца”.

Още за концертите, емоциите, интелектуалното израстване и интереса към спектаклите - чуйте в интервюто на Лили Големинова с Юлия Кръстева. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна