Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотоклуб „Вокил” организира кампания за кръводаряване във Варна

Снимка: БГНЕС

Представители на мотообществото от Североизточна България участваха в организирана от мотоклуб „Вокил” кампания за кръводаряване в Кръвния център във Варна.

Десетки мотористи, шофьори от таксиметрова компания и граждани се включиха в кампанията, седем от клубовете са варненски.

Галин Димов, председател на конфедерацията по кик бокс и муай тай и основател на клуб „Вокил", заяви:

"Преди всеки мотосезон и в края на всеки мотосезон го правя абсолютно безвъзмездно. Просто даряваме кръв. Това беше наша клубна инициатива, в която обаче тази година се включиха всички мотоклубове от българското североизточно мотообщество. По-различното е, че имаме една инициатива за една жена, която се нуждае и се бори с левкемията, ние ще дарим нашата кръв специално за нея. Това е нещо, което трябва да се прави, един шанс да се дари живот на някого, който има нужда и всеки трябва да го направи, стига да има такава възможност".

По време на акцията беше съобщено, че за Варна и региона годишно са необходими около 30 000 кръводарители, а се отзовават едва половината. Най-търсените кръвни групи са А+, 0+ , както и всички с резус фактор отрицателен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!