Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАСКАР предвижда състезание със зрители в Тексас

Ол Старс в НАСКАР бяха преместени в Бристол.
Снимка: poligon.com

НАСКАР премести своето Ол Стар състезание на 15 юли в Бристол, САЩ, от традиционната писта в Шарлът и планира да позволи на 30 000 фенове да посетят събитието.

Състезанието бе преместено на пистата в Тексас заради повишен брой случай на заразени с коронавирус в Северна Каролина. „Докато Шарлът винаги ще бъде позната като рожденото място и традиционен дом за Ол Стар състезанието, настоящата дата около пандемията в Северна Каролина прави Бристъл по-добра опция за достъп на фенове това лято“, сподели президентът и главен изпълнителен директор на Спийдуей Моторспортс Маркъс Смит.

NBC Sports цитира Смит, според който 30 000 зрители ще могат да наблюдават на живо състезанието от трибуните на Бристъл, който е с капацитет 155 000 седящи места. Стив О‘Донъл, изпълнителен вицепрезидент на НАСКАР, каза за SiriusXM NASCAR Radio, че това е възможност да бъдат привлечени нови фенове към спорта. „Искаме феновете по трибуните. Естествено, искаме да привлечем и нови такива“, каза той.

НАСКАР беше първият голям американски спорт, който поднови сезона си след преустановяването заради коронвируса със състезание на 17 май на празния „Дарлингтън Рейсуей“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени