Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща с трима българи от световния дизайн

Стилияна Минковска - серията Ultima ThuleТрима международно признати български дизайнери са гости на МЕЛБА#11, която ще се проведе на 25 юни 2020 на живо онлайн. Актуални и революционни местни герои на дизайна и техните най-нови проекти отново са във фокуса на "Мелба на живо", събитие, посветено на дизайна у нас и по света. 

Публиката може да се срещне виртуално с Нинела Иванова, която открива нови материи и работи за по-добро “утре” в сферата на биодизайна, Елиа Недков, етичният експериментатор и мултидисциплинарен артист от Майорка, и Стилияна Минковска, която разработва алтернативни мебели за раждане (дизайн за родилни зали) и е резидент в Музея за дизайн в Лондон.Елиа Недков - нов бранд чанти e. n_bags

Стилияна Минковска – Тя е завършил архитект със сериозен уклон към интериори, продуктов дизайн и фотография. След като спечелва една от четири резидентни места в реномираната програма за млади таланти на Музея за дизайн в Лондон, тя излиза с революционна разработка за вида, функцията и употребата на мебелите в родилните зали в серията Ultima Thule.

Елиа Недков – Интериорен и мебелен дизайнер, архитект, моден експериментатор, артистичен директор, куратор, фотограф... Той има толкова богат опит и интересен професионален път по света, че историите му са подобни на магични приказки. Този път разказва за новия си бранд чанти e. n_bags, създадени в Майорка. 


Нинела Иванова – Биодизайн и нови материиНинела Иванова Биодизайн и нови материи. Тя е доктор на науките, а темите, с които умело борави, включват широк диапазон от завъртащи главата идеи за по-благородно бъдеще чрез нови разработки в технологиите, изкуството, дизайна, текстила и модата, всички вдъхновени от бактерии, гъби и плесени. 
Повече за изданието научете от Бояна Гяурова от Студио "Комплект", организатори на "Мелба на живо", както и една от участничките Нинела Иванова. 

Горещи теми

Войната в Украйна