Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саудитска Арабия отменя националния полицейски час заради коронавируса

Снимка: Reuters

От днес Саудитска Арабия  премахва националния полицейски час, който беше въведен като мярка срещу разпространението на коронавируса в страната, предават световните агенции.

Полицейският час в Саудитска Арабия ще бъде отменен в цялата страна в 6 часа сутринта в неделя, уточнява източник от вътрешното министерство, цитиран от Саудитската агенция по печата.

Според него от днес ще бъде разрешено и "възобновяването на дейността във всички икономически сектори". Но блокирани все още остават международните полети до и от Саудитска Арабия.

Забранено остава и поклонението Умра, което е спряно от началото на март. Не е ясно и дали ще се ще се състои основното мюсюлманско поклонение - хадж, заради което над 2 милиона мюсюлмани се отправят всяка година към Светия град Мека и което тази година се пада в края на месец юли, допълват от ДПА.

От агенцията припомнят и че в края на май страната, която е с най-голям брой заразени с коронавирус в Арабския свят,  облекчи част от ограниченията, въведени заради Ковид-19. Сред тях беше и полицейския час, който беше съкратен, а подновени бяха вътрешните полети. Бяха отворени и джамиите - с изключение на тези в Мека.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени