Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков в изолация след положителен бърз тест и отрицателен PCR

Мъжкият национален отбор на България започна първата фаза на подготвителния си лагер на базата на Национална спортна академия „Васил Левски“.

Програмата, разписана от треньорския тандем Силвано Пранди – Николай Желязков, предвижда през първите две седмици да се наблегне само на физическата подготовка, чрез фитнес и лека атлетика. Тя се води отново от доц. Юлиан Карабиберов – преподавател в катедра „Лека атлетика“ на НСА.

Треньорският щаб събра 17 състезатели за летния лагер, който ще продължи до 15 август.


Селекционерът Силвано Пранди ще пристигне в София на 5 юли и още на следващия ден е и първата волейболна тренировка на тима в зала „Христо Ботев“. Помощникът му Николай Желязкове е в социална изолация.

По време на тестването за COVID-19 на състезателите и щаба треньорът първо е дал положителна проба на бърз тест, но после PCR е бил отрицателен. Предстои да му бъде направен трети тест, обясни заяви мениджърът на отбора Стефан Чолаков.

Един от най-опитните в състава Цветан Соколов е доволен провеждащия се в момента лагер.
"Този период на подготовка и на лагер, който в момента се провежда е мисля един много голям плюс за нас. Да се опознаем, да видим каква система на игра ще имаме и да кажем, че 70 процента от работата ни от подготовката за европейското първенство трябва да я свършим сега", заяви Цветан Соколов.

[/module

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна