Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работодатели могат да изготвят онлайн оценка на риска от Covid-19

Снимка: Pixabay

Българските работодатели вече могат да изготвят онлайн оценка на риска от разпространение на Covid-19. Европейската агенция за безопасност и здраве при работа разработи интерактивен инструмент, който е адаптиран и за България. Така работодателите ще могат да получат насоки за основните рискове за разпространение на заразата и мерки за ограничаването им.

Чрез интерактивната оценка на риска се описват основни процедури за управление на работното място, сред тях как да се насърчава спазването на хигиена, как да се пътува от и до работното място и в командировки, посещение на външни лица на обектите в предприятията и срещи с тях. Онлайн оценката може да бъде използвана и за обучение и инструктажи и е достъпна след регистрация на сайта на Европейската агенция за здраве и безопасност при работа. Най много - 41 броя инструменти, са разработени от България. Помощник-инспектори от Главната инспекция по труда могат да демонстрират на работодателите или на техни представители как функционират инструментите.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от