Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецакция срещу битовата престъпност в Гоце Делчев, 16 задържани

| обновено на 02.07.20 в 16:25
Снимка: БГНЕС

16 лица са задържани до момента в рамките на специализираната акция на полицията и прокуратурата в Гоце Делчев. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и Главният прокурор Иван Гешев пристигнаха на място, за да проверят хода на операцията.

Акцията е започнала около 4 часа сутринта в три населени места, като са проверени хора и жилища, обитавани от тях. 16 са задържаните до момента, които са се занимавали:

“Основното, с което се занимават е наркоразпростарнение, лихварство и търговия с акцизни стоки“.

В рамките на посещението си в Гоце Делчев Иванов и Гешев са провели среща и с общинското ръководство.

На нея кметът Владимир Москов е поискал по- засилено полицейско присъствие.

Според главния секретар на МВР е не по-малко важно хората и кметовете на населените места също да подават сигнали за престъпления и техните извършители:

“За нас е много важно да има много добра комуникация между жителите на това населено място, кметът като техен представител и човек, който те са избрали. И вече представителите на местното РПУ и прокуратурата. Не може да ме убеди някой, че в едно населено място, едно село, ако не говорим голям град не знаят самите жители кой с какво се занимава. Не може да ме убеди някой, че кметът не знае – работата на полицаите и прокурорите е следната: да изградят доверие в населението, за да може това население да вярва, че като им подадат сигнал, те ще си свършат работата, а нашата работа като ръководители е да следим нашите подчинени да си вършат работата“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна