Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над 6 млн. лв. са намалели задълженията на община Перник през първото полугодие

Снимка: БГНЕС

С над 6 млн. лв. са намалели задълженията на община Перник през първото полугодие на годината, въпреки спада на приходите заради пандемията и извънредното положение. 

Това заяви кметът Станислав Владимиров пред местния ОбС.

5 млн. лв. по-малко приходи за месец май, около 4 млн. лв. по-малко за юни спрямо предходната година. Такава е равносметката към момента.

На фона на кризата заради коронавируса и намалелите в резултат на това постъпления, дългът на община Перник спрямо миналата година е намалял, подчерта кметът Станислав Владимиров. 

Според представената справка в края на 2019 г. дълговете на общината са възлизали на над 34.173 млн. лв, а към 30 юни т.г. те са намалели до 27. 856 млн. лв.

Владимиров заяви че за целия град е видно с какво натоварване работят общинските и частни фирми, с които общината е подписала договор и уточни, че ще поиска увеличение на броя на служителите на общинското предприятие "ФЛОР".

Кметът подчерта, че не е против частната инициатива и ще направи всичко възможно стопанската активност на територията на общината да става все по-голяма, но това не означавало, че трябва да се раздават всички комунални дейности само на частни фирми.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!