Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецакция срещу приближени на Васил Божков

| обновено на 03.07.20 в 18:37
Снимка: БГНЕС

При акция на МВР и Специализираната прокуратура от рано сутринта се претърсват адреси в София и Сандански. Задържани за разпити са приближени на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

По информация на БНР, сред тях е и началникът на охраната на Божков.

Акцията на полицията и прокуратурата в столицата се проведе на два адреса. В кв. „Симеоново“ обект на операцията бе къща. В нея е задържан бивш служител на МВР, приближен до Васил Божков. По информация на „Хоризонт“ отведеният е Славчо Марков, който преди време работеше в Централната служба за борба с организираната престъпност.

Той е отговарял и за охраната на бизнесмена. 

снимка: БГНЕС

Междувременно по същото разследване претърсвания имаше и на ул. „Черковна“ в София. По-рано през деня там имаше и представители на жандармерията и прокуратурата. В сградата влязоха и двама от служителите на специализираните полицейски сили.

По неофициална информация там има офис на охранителна фирма и детективска агенция.

По информация на „Хоризонт“ днешната операция има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследването срещу Божков.

Преди седмица бизнесменът публикува във Фейсбук снимки на прокурор Ангел Кънев, направени пред сградата на НАП в София.

При претърсвания и арести в Сандански бяха задържани двама души. По неофициална информация единият от тях е от оперативното ръководство на охраната на Божков, а другият познат на бизнесмена.

Днешната акция предизвика и реакция на Божков във Фейсбук. Той написа, че ако арестуват всички, които го познават или подкрепят, ще трябва да се построят нови затвори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!