Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов потвърди за кореспонденцията си с Пламен Бобоков

Снимка: Фейсбук профил на Б. Борисов

Премиерът Бойко Борисов потвърди в Пазарджик, че има SMS кореспонденция с бизнесмена Пламен Бобоков. Според него в това няма нищо лошо:

„Обадил ми се е, дошъл е. Ние сме водили много работни срещи. Нали за да отидем в Румъния да му открием завод, това трябва да се договори. С колегите оттатък, за да дойде румънският премиер. За да отиде при президента, помните, Бог да го прости, старият президент на Узбекистан кой и каква фигура беше в азиатския свят, да се уговори с него, да го приеме премиерът там, да му открие завод, да сме заедно, това трябва да се договори. Не виждам за какво е тази истерия!. И виждате ли, ако е Борисов е лошо, а ако е Радев, вече това е нападение, не, напротив“. 

Борисов посети града, за да открие база на фирма, която е основен подизпълнител на завод за авточасти.

„Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи“, заяви Бойко Борисов при откриването на складово-логистичната и производствената база на фирма „Ариете Логистик“ ЕООД. 

Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души, уточни правителствената пресслужба.

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете с колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът.

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов отговори: 

„Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, днес откриваме нов завод и то по време на пандемия, а Европа не е отворила“. 

„Аз не водя война, правя пътища, заводи, суперкомпютри“, изтъкна още Борисов. 

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна