Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Тодоров: Най-лесно е да определя групата, имам само 18 играчи

Георги Тодоров
Снимка: ПФК Левски

Старши треньорът на Левски Георги Тодоров обяви, че очаква много тежък мач срещу Славия.

Столичното дерби от 29-ия кръг на шампионата е утре от 18.00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще госледим пряко в ефира на "Хоризонт".

Тодоров няма да може да разчита на Хали Тиам, Филипе Нашименто и Милан Миятович, чиито договори изтекоха, а Симеон Славчев е с контузия.

Здравко Димитров също се оплаква от здравословни проблеми, а холандският халф Стайн Спиерингс днес стана баща и участието му в двубоя не е сигурно.

"Отъствието на всеки един ще повлияе негативно. Всеки е важен в момента. Но с всеки изминал мач намаляваме. В момента най-лесно е да определя групата, защото имаме точно 18 футболисти. Здраво Димитров има проблеми, Спиерингс днес има момче. Той не беше на тренировка днес, нормално е да бъде до съпругата си. Ще бъде в групата за мача, но не знам до каква степен ще бъде готов да помогне. Ако е готов, ще бъде добре", каза Тодоров.

"Славия играе по-добре навън, отколкото вкъщи. Български момчета, раздават се докрай. Един тежък мач ни чака утре. Съдията ще ни бъде най-малкия проблем. Момчетата в последната седмица тренират с известно настроение, не че нещо се е променило при нас, но може би тази победа в Стара Загора им върна самочувствието в известна степен. Ако победим утре, ще осмислим и победата в Стара Загора. Ако не бием, трудът, който положиха там, ще отиде на вятъра", допълни специалистът.

"Трябва да ги пресираме, да не им даваме празни пространства, иначе примерът от последния мач е доста пресен. Оставихме им много свободни пространства и Славия можеше да победи с резултат тук на "Герена". Не бива да го допускаме в никакъв случай", каза още той.

Тодоров похвали Славия за налагането на млади български играчи.

"Налагането на млади момчета е правилна политика. Това е нещо, което може да се наложи и на нас в бъдеще. Славия с българи спечели една купа. Ние за 10 години не сме взели нищо, въпреки че оттук минаха толкова чужденци. И накрая сме с толкова заеми и неясно бъдеще", каза той.

Специалистът се надява Левски да завърши нормално първенството, тъй като не разполага с достатъчен брой футболисти.

"Проблемите при нас са комплексни както финансови, така и спортно-технически. Това е най-трудният ми период в Левски. Нека да завършим нормално първенството, да не става така, че да няма с кой да играем. След това ще мислим. Всичко е свързано с финансирането на клуба. Оттам ще стане ясно какво ще правим", заяви Тодоров.

Той разкри, че за следващия мач очаква на разположение да бъде и националният страж Николай Михайлов.

"Михайлов за този мач няма да бъде в групата, но за следващия - да. Още малко килограми трябва да свали Ники. Не мога да разбера как може да се допусне това нещо с него. Обида за треньора е да се допусне той да бъде в това състояние. И в него има вина, но е и до отношение, защото сега си видя, че може", каза още Тодоров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!