Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починал е втори лекар от Центъра за спешна помощ в София

| обновено на 03.07.20 в 18:13
Снимка: БГНЕС

Лекар от столичната Спешна помощ е починал днес след заразяване с коронавирус по време на работа. Това е вторият починал медик от Центъра за спешна помощ в София. На 26 юли д-р Юлиян Стамов е щял да празнува 50-годишен юбилей

Доктор Юлиян Стамов е дългогодишен спешен медик. Проявил е симптоми на инфекцията, седмица след като е помогнал на тежко болен пациент с коронавирус, за да стигне до болницата, разказа говорителят на столичния спешен център Катя Сунгарска:

"Пациентът е бил в много тежко състояние. Наложило се е да прави пълен обем реанимационни действия с всички възможни, разбира се, защитни средства, но при тази процедура има много близък пряк контакт с пациента въпреки защитните средства“.

Колегите на доктор Стамов ще го запомнят като отдаден на професията си медик, готов да направи всичко  за спасяването на човешки живот.

„Отзовавал се е на много тежки инциденти и случаи. Момче, което се поддържаше много, имаше афинитет към здравословния, тренираше, поддържаше се, много здрав, едър човек  и е толкова невероятно, че го загубихме“, каза още Катя Сунгарска.

Това е втората жертва, която даде Центъра за спешна медицинска помощ в София по време на коронавирусната пандемия, след като през май от коварния вирус почина д-р Нели Пандова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна