Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1500 лева за информационна табела на Седемте рилски езера

Снимка: БГНЕС/Мартин Петров

1491 лева струва информационна табела на Седемте рилски езера става ясно от договора на фирмата изпълнител по рехабилитацията на пътеки в района и Национален парк „Рила“. Както на няколко пъти Националното радио информира реализацията на проекта на стойност около 2,5 мил. лева,  е прекратена заради масовото недоволство на планинари и природозащитници, че в района на езерото Бъбрека беше качена тежа строителна техника, която разкопава и наврежда на терена

Haй-много средства според договора са предвидени при изгpaждaнeтo и маркирането нa пътеките, ĸaтo зa eдин мeтъp цeнaтa e 219 лв. (бeз ДДC).

Дocтa cĸъпи cпopeд цeнoвaтa oфepтa ca и инфopмaциoннитe тaбeли. 

Зa eднa информационна табела, например с paзмep 80 нa 60 cм, предложената цена oт изпълнителя e 1491 лв., или зa 22 табели – над 32 800 лв. 

Кметът на Сапарева баня  Калин Гелев обаче не счита, че цената на информационните табели и маркировката е висока:

„За да качих тази табела горе, сигурно транспортът само е 1000 лв., пък и изработването“.

Същевременно  вече е определена фирмата изпълнител, която ще изгражда Контролно-информационен пункт в района на Седемте езера, който ще бъде ползван и от парковата охрана и от планинските спасители от  отряда в Дупница. 

Обектът е за близо 500 000 лева. Още отсега вървят коментари дали и изграждането и на този обект няма да предизвика скандали и недоволства, ако се ползва тежка и увреждаща терена техника.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!