Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) удари Дунав с 3:1

Ботев победи Дунав с 3:1 и направи крачка към Европа
Снимка: botevplovdiv.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) победи с 3:1 Дунав (Русе) в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Домакините направиха пълен обрат и спечелиха група "Б" на втората осмица, което ги изпрати срещу Етър в плейофите за местата 7-10 на българското футболно първенство.
Въпреки сeриозните си проблеми гостите започнаха двубоя добре и още в 3-ата минута Дуде Ндонгала подаде на Свилен Щерев, която стреля от удобна позиция, но Георги Аргилашки запази вратата си. Домакините реагирираха и в 14-ата минута Станислав Шопов отправи опасен удар, но Хуго Гумиеро спаси.
Русенци продължиха с опасните атаки и в 17-ата минута Стефан Христов отбеляза за 0:1. Той се възползва от грешка на Антонио Вутов, който изчисти топката в краката му и с красив прехвърлящ удар се разписа.  

Домакините натиснаха, но в 22-ата минута Антонио Вутов пропусна от изгодна позиция. В 26-ата минута Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар, но Уго Гуиеро изби топката. В 30-ата минута Радослав Терзиев изравни вкарвайки гол с глава за 1:1. Седем минути по-късно Тодор  Неделев изпълни опасно пряк свободен удар, но вратарят на гостите изби топката.
Футболистите на Ботев натиснаха още в началото на второто полувреме. В 49-ата минута Антонио Вутов и Джонатан Перейра разиграха добра комбинация в наказателното поле на русенци топката стигна до Александър Тонев, който стреля от неудобна позиция.
Надмощието на домакините даде своя резултат в 53-та минута, когато Лазар Марин се разписа за 2:1 след подаване на Тодор Неделев. Антонио Вутов пък реши изхода на двубоя с гола си в 67-ата минута. Това стана след красива атака на домакините. Тодор Неделев подаде на Филип Филипов и последва пас пред вратата на гостите. Александър Тонев продължи пътя на топката към Антонио Вутов, който покачи на 3:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна