Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив раздават годишните награди на фондация "Енчо Керязов"

Годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“ ще бъдат връчени на официална церемония в Пловдив.  Награждаването и традиционният спектакъл „Нощ на звездите“ трябваше да се състоят през март в зала „Арена Армеец“, но ограничителните мерки във връзка с пандемията нарушиха този график . Сега домакин на събитието е пловдивската опера, а концертът и церемонията ще се състоят на Римския стадион като входът за събитието е безплатен.

Инициативата на Фондация „Енчо Керязов“ е в подкрепа израстването и популяризирането на амбициозните млади българи, които с примера си могат да увлекат своите връстници по пътя на себеутвърждаването и постигането на успехи.

И тази година отличените таланти са в категориите - образование, изкуство и спорт . В тяхна чест е и камерният концерт на пловдивската опера, по време на който ще прозвучат изпълнения на сопраното Светлана Иванова и на Юлия Йорданова, която впечатли зрителите с изключителното си превъплащение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл, представен от Опера Пловдив.

Балетистите Мара Салваджо и Амедео Джунта са подготвили хореография по българско произведение, а цигуларят Мичо Димитров ще зарадва почитателите си с изпълнение на „Севдана“ от Георги Черкин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна