Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът връчи бойното знаме на Съвместното командване в Пловдив

| обновено на 04.07.20 в 19:39
Снимка: Радио Пловдив

С тържествена церемония по връчване на бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции започна отбелязването на празника на Гарнизон Пловдив.

Гости на събитието бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В словото си пред пловдивския гарнизон министър-председателят Бойко Борисов каза, че не е било лесно да се направи подобна структура в Българската армия - като Специалното командване, и пое ангажимент за довършване на новата сграда, в която се помещават частите на военните:

„На 18 март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда. Но, вече виждате, че се строи. Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате винаги живи, да сте здрави и крепки, а на медиите ще кажа, че не дай Боже, ако някога нещо се случи, войската, на която най-много разчитаме, са ето тези".

Борисов отказа да отговаря на въпроси на журналистите, но каза, че борбата с коронавируса се води едеждневно и с работата на Щаба.

"Всеки ден коментираме".

След военната церемония премиерът Борисов посети Пловдивската духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий", където правителството даде средства за ремонт на стойност 600 000 лева.

Празникът на гарнизон Пловдив ще завърши вечерта с шествие на представителни блокове на военните формирования и с тържествена заря-проверка, по време на която слово ще произнесе и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Ще бъде отслужена заупокойна молитва. В 20.40 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени