Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветничка от Пловдив е с коронавиус, тестват всички преди сесията

| обновено на 04.07.20 в 14:21

Общински съветник от Пловдив е сред заразените общо 22-ма души с положителен резултат за коронавирусна инфекция в областта през последното денонощие. Здравната инспекция провежда епидемиологично проучване. Организира се тестване на всички съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък. 

Д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ е дала положителен резултат за коронавирус, съобщи за Радио Пловдив председателят на местния парламент Александър Държиков:

"Тя е добре, самоизолирала се е, но няма никакви симптоми за болестно състояние, освен положителния тест. Не е присъствала на комисиите, които заседаваха в петък.  В понеделник и вторник по график ще се тестват всички съветници и администрацията на Пловдивския общински съвет". 

"Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти", коментира областният управител Дани Каназирева.

Положителен резултат е отчететен и при  тест на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни. Персоналът ще бъде изследван.  Свързан с дискотеката е и друг случай на посетител, който е пловдивчанин. Предприемат се необходимите противоепидемични мерки, а на контактувалите с него се връчват предписания. 

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив. Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цех.  Установените положителни проби в общините "Родопи", Стамболийски и Карлово са на хора, контактували с по-ранните случаи там. 

Починала е 59-годишна жена от Перущица, с придружаващо заболяване -  бронхиална астма.

Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!