Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов:

Промените в Закона за МВР няма да влияят върху координацията на службите

Красимир Ципов
Снимка: БГНЕС

Промените в Закона за МВР няма да окажат влияние върху координацията на службите в сектора на национална сигурност. В това увери пред БНР Красимир Ципов, зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ.

„Тази функция на новата главна дирекция не е нещо ново. До 2008 година жандармерията беше основна структура на МВР и в правомощията съществуваше възможност за охраняване на лица, непосредствено застрашени, така че няма нищо ново в една такава функция на жандармерията. Затова вярвам, че ще има взаимодействието, което законодателят очаква“.

В предаването „Неделя 150“ Ципов допълни, че управляващите ще работят за осигуряване на достойно заплащане на служителите в системата на МВР. Той изрази очакване исканията на полицаите да бъдат удовлетворени до дни и призова синдикатите в МВР да преговорят с ръководството

„И смятам, че ще бъдат изчистени всички въпросителни, които са възникнали във връзка с прилагането на тези текстове от подзаконовата нормативна уредба, които регламентират изплащането на допълнително възнаграждение за положен извънреден труд“.

Интервюто с Красимир Ципов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна