Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха областната администрация в Русе за дезинфекция

Пенчо Милков
Снимка: БГНЕС

Сградата на Общинската и Областната администрация в Русе ще остане затворена днес за дезинфекция, а до края на седмицата са отменени всички културни събития.

Причина за ограничителните мерки в Русе е заболяването на кмета Пенчо Милков, който от вчера е настанен за лечение в Белодробната болница. Какво е състоянието му, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев:

"Умерено тежко състояние - кашлица, пневмония. Клинична картина на една истинска пневмония, която е усложнена така да се каже, от наличието на коронавируса.

Лечението е по стандарт, настаняването е по стандарт. Всичко е както при останалите шест души, които са в момента при нас".

Областният управител на Русе е имал контакт с кмета и това е причината той сам да се изолира за 14 дни. Д-р Маргарита Николова - директор на РЗИ-Русе, поясни:

"С кмета контактните са 23-ма души. Всички те са под карантина. Казали сме им да се свържат с общопрактикуващите си лекари, да се самонаблюдават. За момента други от контактните нямат симптоми".

През целия ден днес сградата на Общинската и Областната администрация на площад "Свобода" ще остане затворена, а административните услуги за граждани ще се правят в сградата на ул."Котовска".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна