Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плановият прием на студенти в УНСС реализиран при първо класиране

Снимка: БГНЕС

Всички 2208 места от плановия прием на студенти, държавна поръчка, в Университета за национално и световно стопанство са запълнени още на първото класиране.

Най-предпочитаното сред  кандидат-студентите професионално направление е „Икономика и бизнес“, където за едно място се борят петима кандидати. Следват „Икономика на инфраструктурата“, „Финанси, счетоводство и контрол“, „Администрация и управление“ и „Право“, при които за едно място се борят четирима кандидати.

Класираните кандидат-студенти, които искат да се запишат в специалността, в която са приети, или да потвърдят участието си в следващите класирания, трябва да сторят това от 8 до 11 юли, включително.

Заради пандемията в УНСС е разработена уникална за България система за онлайн записване и онлайн потвърждаване за следващи класирания. В същото време е запазена възможността това да става  на място в университета при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 14 юли.

През новата учебна година в УНСС ще бъдат приети общо 2 208 първокурсници, държавна поръчка, в редовна и дистанционна форма на обучение. Заедно със студентите, приети в платено обучение, те ще бъдат стотният юбилеен випуск на висшето учебно заведение.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна