Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрахимович: Ако бях тук от първия кръг, Милан щеше да е шампион

Златан Ибрахимович продължава да впечатлява и на 38 години.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шведският нападател Златан Ибрахимович в неподражаемия си стил говори за ролята си в Милан след мача срещу Ювентус снощи, спечелен от "росонерите" с 4:2.

Милан отстъпваше в резултата с 0:2, но Ибрахимович реализира дузпа, след което отборът му сътвори пълен обрат като Златан асистира и за изравнителното попадение..

"Аз съм възрастен, това не е тайна. Възрастта е само едно число. Работя добре, днес играх повече, отколкото в миналия мач. Чувствам се добре и да съм честен, старая се да помагам с всичко на отбора. Аз съм президент, играч и треньор. Единственият минус е в това, че ми плащат само за това, че съм футболист. Ако бях тук от първия кръг, щяхме да спечелим Скудето. Ще видим дали ще остана в Милан. Има още месец, за да се наслаждавам на играта, но се случва странна ситуация и ние не можем да я контролираме. Много ми харесва в Милан. Вече съм на 38 години, нямам вече същата физика, но съм умен. Не се опитвам да правя това, което и на 20 години. Не съм тук, за да стана талисман. Тук съм, за да помогна на съотборниците си, клуба и запалянковците", заяви Ибрахимович след мача. 

Милан се изкачи на пето място в таблицата, а Ювентус остава водач в класирането.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени