Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поривите на вятъра в Сливен достигнаха до 100 км/ч

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силен северен, поривист вятър през нощта предизвика частични изключвания на електрозахранването във вилната зона на Сливен и няколко  населени места в общината. Това съобщи инж. Снежана Кънева от отдел "Сигурност и управление при кризи". Скоростта на вятъра е била между 24 и 28 метра в секунда, което при поривите надвишава 100 километра в час. 

Няма пострадали хора и сигнали за нанесени сериозни поражения, освен откършени клони, които екипите на общината почистват.В момента се работи по електропреносната мрежа в участъка Бяла-Новачево-Градско, съобщи Снежана Кънева.

"Продължават. Работим, нямаме пострадали хора, нямаме щети по инфраструктурата, но продължаваме да възстановяваме нормалното движение от паднали дървета, по електропреносната мрежа екипите на Електроразпределение Юг работят", информира Кънева.

От полицията по-рано днес разпространиха информация за отстранено паднало дърво, при което е пострадал лек автомобил в сливенския квартал „Комлука.“Прогнозата на синоптиците е за постепенно утихване на вятъра.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!