Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска градина в Добрич е затворена заради служител с Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Детска градина в Добрич е затворена заради положителна проба за Covid-19 на лице от персонала. От утре по график предстои да се вземат проби чрез PCR тестове за коронавирус на останалия персонал, както и на децата от двете групи, за които се е грижило лицето с положителен тест за вирусната инфекция.

Детската градина №17 преустановява временно дейността си със заповед на директора на РЗИ д-р Светла Ангелова. Задължителното тестуване ще бъде направено за персонала на детското заведение, както и за децата, за които се е грижело заразеното лице.

За останалите деца изследването е по желание, като служители на здравната инспекция ще уведомят родителите им как могат да го направят. Детската градина ще бъде дезинфекцирана и персоналът в нея ще се върне на работа след отрицателни резултати от изследване за коронавирус с PCR тестове. Дотогава то няма да работи.

Заради положителен на коронавирус пациент на Неврологичното отделение в МБАЛ Добрич, предстои изписването на другите пациенти, както и тестуване на работещите в него, след което то ще бъде затворено за дезинфекция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени