Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Политическата отговорност за сблъсъците е на президента Румен Радев

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да спечелим

Политическата отговорност за сблъсъците от снощните часове и вандалските прояви е на президента Румен Радев. Това заявиха на брифинг от партия ГЕРБ.

Тома Биков от ГЕРБ отрече привържениците на партията, които също организираха протест срещу правителството, но в негова защита, да са доведени под конвой. Биков заяви, че провокаторите са били платени: 

"Отговорността за вчерашните безредици се носи лично от господин Радев. Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и без да разберат, бяха превърнати във фон на шпиц командите на Васил Божков".

Вицепремиерът Томислав Дончев: 

"Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да спечелим. Не може да е демократично, когато ти си спечелил и си избран, а когато е избран друг, това вече да не е демократично". 

От своя страна социалният министър Деница Сачева направи връзка между антиправителствените протести и обявената от Васил Божков инициатива "Българско лято". 

"Това, което ние в момента призоваваме, е да има повече разум, повече хладнокръвие. Хората да не се поддават на провокации". 

Сачева нарече безотговорно поведението на президента да насърчава към насилие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна