Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илхан Кючюк: Кодът на ДПС е толерантността

Илхан Кючюк
Снимка: БГНЕС

„Младежите от ДПС не са искали да се противопоставят. Отсреща имаше опит за агиткаджийство, за насъскване, за физически сблъсъци, на които ние отговорихме с любов. На омразата отговорихме с любов. Кодът на ДПС е толерантността“. Това каза за „Хоризонт“ Илхан Кючюк, евродепутат ДПС. 

Той подчерта, че не е имало централна организация за събиране около „Росенец“, а само спонтанно желание на млади хора за участие в събитие, организирано от други. 

„Нямаше как да не се изразим като активни млади хора, познаващи д-р Доган от десетилетия... Не се призовавали за противопоставяне, нашият апел беше – България е нашата родина и искаме децата ни да живеят в Република България“. 

Илхан Кючюк призова политиците да не се набъркват в работата на специализираните структури на държавата и „да водят политическия дебат по един доблестен начин за българските граждани, ако искат да спечелят доверието им“. 

Кючюк коментира и доброволното отказване от охрана от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски, като го определи като поемане на отговорност, нещо, което през годините и двамата са доказали, че могат да направят. 

Евродепутатът нарече „политическо внушение“ свързването на Пеевски с прокуратурата. 

Той беше категоричен, че от страна на ДПС етническият мир не е застрашен. 

Интервюто с Илхан Кючюк можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна