Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов рекорд на случаите на Covid-19 в САЩ и Индия

Бразилия регистрира 1071 нови смъртни случая

| обновено на 12.07.20 в 12:43
Снимка: Pixabay

В САЩ беше отбелязан нов рекорд като брой заразени с коронавирус - 66 528 за изминалото денонощие, по данните на университета "Джонс Хопкинс". Броят на починалите с Covid вече е над 134 700, с 760 повече от петък, предаде

Междувременно президентът на страната Доналд Тръмп за първи път се появи с маска на публично място, по време на посещение във военна болница.

В националната болница "Уолтър Рийд" той се срещна с ранени военнослужещи и медици, които се грижат за пациенти с Covid-19.

Илюстрация: Георги Цветков

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 248 за последните 24 часа, като достигна 198 804 души, по данни на института по заразни болести "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.

Броят на жертвите на Covid-19 нарасна с трима, достигайки 9063 души, според института.


Бразилия регистрира 1071 нови смъртни случая за последното денонощие, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Бразилия е втората най-тежко засегната от епидемията страна в света, след САЩ.

Общият брой на жертвите в Бразилия от появата на епидемията достига 71 469. Потвърдените случаи на заразяване са общо 1 839 850.

Индия (БГНЕС)

Броят на случаите на коронавирус в Индия наближи 850 000 с рекорден ръст от 28 637 за изминалите 24 часа и властите бяха принуден да обявят едноседмична карантина в ключовия южен технологичен хъб Бангалор, предаде Асошиейтед прес.

С новите потвърдени случаи общият национален брой достигна 849 553. Министерството на здравеопазването съобщи днес и за 551 починали, с което общият брой на смъртните случаи, свързани с Covid-19, достигна 22 674.

Индия изпревари Русия по броя на заразените и сега е трета след САЩ и Бразилия, по данни на американския университет "Джонс Хопкинс".

Южният щат Карнака, където е технологичният хъб Бангалор, домакин на офиси на Майкрософт, Епъл и Амазон, днес обяви, че продължава карантината с една седмица, считано от 14 юли.

Делхи, Мумбай, Ченай, Бангалор и Пуне са сред ключовите индийски градове, които регистрират бум на инфекции. Няколко индийски щата наложиха строга карантина във високорискови зони.

6 615 са новозаразените с Covid-19 граждани на Русия само през изминалото денонощие, предаде ТАСС. Така общият брой на заразените достигна 727 126 души.

Данните са от официалния оперативен щаб за борба с разпространението на вируса в Русия.

Според здравните власти процентът на заразяване стои твърдо под 1%, като среднодневният за вчера е 0.9%. Този показател остава стабилен за последните шест дни

Разпространението на коронавируса в Чехия се забавя, предаде ТАСС. През последното денонощие в страната са регистрирани 53 нови случая при 143 предния ден, съобщи здравното министерство. Експерти виждат причината в намаления брой тестове за новия патоген през почивните дни, уточнява агенцията.

Общият броя на инфектираните в Чехия към момента е 13 115. Активните случаи са 4536, починалите пациенти - 352, оздравелите – 8227.

Според здравните власти част от новозаразените са инфектирани по време на отпуски, прекарани в Хърватия и други страни по Адриатическото крайбрежие. От понеделник всички, които се връщат от Сърбия и Черна гора, са задължени да се тестват за коронавируса и да останат две седмици в самоизолация.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна