Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още медици от "Пълмед" с Covid, Неврологията остава под карантина

Трима души са починали през последните три дни

Седем месечно бебе и медицински персонал от неврологичното отделение на „Пълмед“ са сред новите случаи на заразени с Civid-19 в Пловдив. Там има общо девет заразени, а новите положителни проби са на медицински сестри, санитар и медицински секретари. Отделението е под карантина до 23 юли. В него са предприети всички противоепидемични мерки. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Към днешна дата общо регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив и областта са 455. Най-много са в Община Пловдив – 277. На второ място по брой положителни проби е Община „Родопи“ с 56. Следват  Кричим – с 22 случая, Карлово – 17,  Хисар – 3, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица - 8, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 4, Първомай – 1.

„Усилията  ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти.“ – коментира областният управител.

През последните три дни са починали трима души - жена на 57 г. с придружаващи заболявания, а също и двама мъже на 88г. и на 78г., които също са със сърдечни заболявания.

От всички потвърдени случаи в областта  до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Общият брой на пациентите, лекувани в болници  с коронавирус е 55. Пет от тях са приети през последните три дни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени