Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов и ген. Атанасов поискаха оставката на министър Маринов

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов  поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и предупредиха, че в противен случай симпатизантите на организацията ще се съберат пред МВР тази вечер.

"Ако той не подаде, министър-председателят да му я вземе и да я внесе в парламента. Да подаде още днеска оставка поради три причини: Първо, има тежко полицейско насилие над протестиращи. Млади хора бяха пребити в центъра на София и захвърлени по болниците, без да се съобщи на техните близки какво им е състоянието, защото били задържани. Това е безобразие и затова трябва да се носи политическа отговорност", каза ген. Атанас Атанасов на брифинг на ДБ.

На второ и трето място като мотив за исканата оставка се визират сблъсъците в парк "Росенец" и разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета", в което има компрометиращи МВР факти като този, че патрулка на МВР е пазела ресторанта, използван като офис от бившия следовател Петьо Петров.

"Днес до 18:00 часа очакваме оставката на вътрешния министър. Ако до 18:00 часа тази оставка не е подадена, ние с Христо Иванов ще бъдем пред МВР, за да му я поискаме, заедно с подкрепа на нашите съмишленици", заяви ген. Атанас Атанасов.

От Демократична България настояват за предсрочни избори, за да се отговори на искането на протестиращите
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени