Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загорчич: Още на лагера в Турция видях голямо израстване в отбора ни

Старши треньорът на "Славия" Златомир Загорчич
Снимка: БГНЕС

Отборът на Славия стигна до третото място и бронзовите медали в първенството, след като победи в последния кръг шампиона Лудогорец с 3:1.

"Белите" спечелиха по този начин правото в бараж идната неделя на свой терен срещу Ботев (Пд) да се опитат да спечелят правото ди играят в Лига Европа.

Старши треньорът на отбора Златомир Загорчич даде интервю за БНР, в което сподели своето мнение за състава, който тренира:

"Аз съм максималист в живота. Още по време на лагера ни в Турция видях голямо израстване на отбора. По принцип ние играем успешно срещу Лудогорец, това се видя и в другите ни мачове срещу тях. Сега поведохме още първото полувреме с 3:0 и си осигурихме победата. Що се отнася до Ботев (Пд), това е много сериозен съперник. Това, че ще играем в София е някакво предимство, но все пак мачовете в момента се играят без публика."

"Това, че играем с българи и с млади момчета от школата е добре, това е пътят да се оправи българския футбол. Не е лесно в началото, трябва да се изтърпят младите, докато израснат", сподели Загорчич.

Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна